Neuvoja ja vastauksia OP Paketti -tiimiltä

Kuinka kauan kuljetusyhtiöt säilyttävät lähetyksiä?

Kuljetusyhtiöillä on eri mittaiset säilytysajat lähetyksille. Säilytysajat ovat joissain tapauksissa myös toimitustapakohtaisia. Alle on koottu lähetysten säilytysajat OP Paketti -palvelua käytettäessä.

Posti

Postin palvelupisteeseen tai pakettiautomaatteihin toimitetut lähetykset sekä perille toimitettavat paketit, jotka on yritetty jakaa, säilytetään 7 vuorokautta Postin toimesta. Mikäli vastaanottajaa ei ole tavoitettu jakelun yhteydessä tai lähetystä ei ole noudettu postista tai pakettiautomaatista, sitä säilytetään määräajan. Jos lähetystä ei noudeta säilytysajan sisällä, lähetys palautetaan lähettäjälle.

Matkahuolto

Matkahuollon kautta paketteja lähetettäessä tulee huomioida eri toimitustapakohtaiset säilytysajat: Lähellä-pakettien säilytysaika on 14 vuorokautta, Bussipakettien sekä Jakopakettien säilytysaika on ilmoituspäivä sekä sitä seuraavat 4 vuorokautta.

DB Schenker

DB Schenkerin kautta lähetettyjä Noutopistelähetyksiä säilytetään 14 vuorokautta valitussa noutopisteessä.

Illustration

Etkö löytänyt etsimääsi? Kotimainen asiakaspalvelu palvelee päivittäin kello 6.00–23.00.

Ota yhteyttä chatissa tai sähköpostitse: asiakaspalvelu@op-paketti.fi

Mikä on OP Paketti?

OP Paketti on verraton työkalu hallita verkko­kaupan logistiikan koko toimitus­ketjua. Palvelu kokoaa yhteen eri kuljetus­sopimukset ja integroituu saumattomasti verkko­kauppa-alustaasi.

Tarjoa valinnanvaraa

Esitä kaikki toimitusvaihtoehdot ostoskorissa. Palvelu näyttää tarkat toimitusaika-arviot ja hintatiedot. Anna kuluttajalle tarkkaa tietoa toimituksesta ja viesti hänelle kuljetuksen aikana.

Maksa lähetysperusteisesti

Ei kiinteitä kuukausimaksuja tai määrä­aikaisia sopimuksia! Maksat lähetyksestä kuljetusyhtiön perimän lähetyskohtaisen toimitushinnan ja transaktiokulun

Vinkkejä ja neuvoja kauppiaille